Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها دیگر مسئولان و رسانه‌های رسمی تنها روایت کننده نیستند بنابراین هر کسی زودتر، صادقانه‌تر و جامع‌تر روایت کند، افکار عمومی را شکل می‌دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی از کتاب "وارونگی افکار عمومی" با حضور سپهر خلجی نویسنده کتاب، اکبر نصراللهی رئیس دانشکده علوم‌اجتماعی،‌ عبدالله گنجی مدیرعامل و مدیر مسئول روزنامه جوان، امیدعلی مسعودی رییس دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره، حمید حسن‌پور رئیس دانشکده رسانه خبرگزاری فارس، مهدی شکیبایی رئیس فرهنگسرای رسانه، شهرام ملازاده مدیر رادیو پیام و رادیو آوا، مهدی دادجو مدیر بخش کتاب رادیو فرهنگ و اساتید علوم ارتباط در محل خبرگزاری فارس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم تأکید کرد: غفلت از مسائل مهم به ویژه افکار عمومی و انباشت مسائل راهبردی یکی از مسائل مهم کشور به ویژه رسانه‌ها  است. کشور به  تعبیر مقام معظم رهبری با محاصره تبلیغاتی و جریان تحریف مواجهه است و ضرورت دارد مسئولان، رسانه‌ها و افکار عمومی این شرایط را دریابند؛  نه اینکه با غفلت و تاخیر  در "استارت" و تعجیل در "استاپ"، وارونگی افکار عمومی را  تشدید کنند.

در موضوعات مهمی مثل طرح صیانت دچار وارونگی افکار عمومی شده‌ایم
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه‌های حرفه‌ای گفت: وارونگی  افکار عمومی پدیده چند وجهی است و ریشه در عملکرد حال و گذشته مسئولان و رسانه‌ها و  تغییر در آرایش و تعدد رسانه‌ای دارد؛ وارونگی افکارعمومی به مفهوم مقاومت کاربران و مخاطبان در مقابل روایت‌های رسمی و یا واکنش معکوس و برخلاف انتظار مسئولان است.

وی وارونگی افکار عمومی را نتیجه تغییر و تحولات در آرایش رسانه‌ای و پیشرفت تکنولوژی ارتباطی و پدیده ارتباط جمعی شخصی و تعدد و تکثر بازیگران رسانه‌ای و خروج کنشگری از کنشگران رسمی و حاکمیتی دانست و با اشاره به حوادث مهمی مثل حوادث آبان 98، ترور شهید فخری‌زاده، طرح صیانت، سند همکاری جامع ایران و چین افزود: در این موضوعات مهم و راهبردی به دلیل غفلت رسانه‌ها و مسئولان از آرایش جدید رسانه‌ای، نداشتن پیوست رسانه‌ای و تاخیر در پوشش آن‌ها، کشور با وارونگی افکار عمومی روبرو شده است.

با پیشرفت تکنولوژی‌های ارتباطاتی و افزایش دسترسی‌های مردم، کاربران و مردم با اینکه مصرف کننده هستند، تولید کننده و توزیع کننده هم هستند و کنشگری از انحصار حاکمیت رسانه‌های رسمی خارج شده و تولید و انتشار اخبار در انحصار رسانه‌های رسمی نیست و این  تحولات پدیده وارونگی افکار عمومی را تشدید کرده است.

میدان بازی رسانه‌ای عوض شده است
نصراللهی با اشاره به خروج کنشگری از انحصار صاحبان قدرت و ثروت و دسترسی همگان به ابزارهای ارتباطی تصریح کرد:‌ این روزها دیگر مسئولان و رسانه‌های رسمی تنها روایت کننده نیستند و هر کسی می‌تواند روایت خود را داشته باشد. بنابراین می شود گفت هر کسی زودتر، حرفه‌ای‌تر، صادقانه‌تر و  جامع‌تر روایت کند، افکار عمومی  را شکل می‌دهد.

وقتی کنشگری و میدان بازی عوض شده است، باید متناسب با این تغییرات نوع مسیر کنشگران رسمی تغییر کند اما  به نظر می‌رسد در این باره هم کنشگران رسمی رسانه‌ای و هم مسئولان داخلی این تغییرات را درک نکردند و هنوز متوجه نیستند که دیگر فقط خودشان نیستند که حرف می‌زنند و نباید انتظار داشته باشند مخاطبان فقط حرف آن‌ها را بشنوند؛ کتاب آقای خلجی هم عرایض بنده را تائید می‌کند.

بین دربانی و دروازه‌بانی مسئولان و رسانه‌ها شکاف افتاده است
وی ادامه داد: همین طور این کنشگران رسمی و مسئولان درک نادرستی از مخاطبان دارند و دسترسی‌های آن‌ها به منابع خبری را متوجه نیستند. درک ناقص و نادرست و جاماندگی در گذشته باعث می‌شود رسانه‌ها و مسئولان، از راهبردهای پنجگانه انکار، سکوت، واقع نمایی، کوچک نمایی و بزرگ نمایی، تنها راهبرد کوچک نمایی و سکوت را اتخاذ می‌کنند و کمتر اتفاق می‌افتد واقع نمایی را اتخاذ کنند و در موضوعات مهم، پیوست رسانه‌ای داشته باشند. به هر صورت می‌توان گفت تحت تاثیر این رویکرد و راهبرد غلط بین دربانی و دروازه‌بانی مسئولان و رسانه‌ها شکافی می‌افتد و مسئولان یک چیزی می‌خواهند و مردم یک چیز دیگر و برای همین است که از کنار سوژه‌های راهبردی عبور می‌کنند یا از آن‌ها غفلت می‌کنند.

سواد رسانه‌ای مسئولان ناکافی است
وی ادامه داد: نتیجه درک ناکافی و نادرست و اتخاذ رویکرد و راهبرد غلط باعث می‌شود که مردم اعتمادی به روایت‌های رسمی و رسانه‌های رسمی و مسئولان نداشته باشند و این برمی‌گردد به اینکه مسئولان یا سواد رسانه‌ای ندارند یا این سواد رسانه‌ای ناکافی است. چون سواد رسانه‌ای مسئولان ناکافی است به همین دلیل از بسیاری رویدادها استفاده نمی‌کنند و جلوی برخی روایت‌ها را می‌گیرند که مردم را بی‌اعتماد می‌کنند. اگر سواد رسانه‌ای مسئولان و رسانه‌ها کافی باشد و اگر صادقانه با مردم رفتار کنند و اگر روایت اول را در انتشار خبرها داشته باشیم، مطمئن باشید وارونگی افکار عمومی اتفاق نمی‌افتد و اعتماد افزایی می‌شود و مردم به رسانه‌های خودشان توجه می‌کنند.

احیای مرجعیت رسانه‌ای به بازسازی انقلابی ساختارها نیاز دارد
نصراللهی در پایان این نشست تصریح کرد: پیامد وارونگی افکار عمومی که آقای دکتر خلجی به خوبی در کتابشان آوردند تنزل سرمایه اجتماعی، شکست استراتژی بازدارندگی و تعرض بیشتر رسانه‌های رقیب و فرصت‌سازی برای رسانه‌های دشمن است.
خروج از محاصره تبلیغاتی،‌ کسب و احیای مرجعیت رسانه‌ای و داشتن رسانه تراز انقلاب اسلامی و قدرت تاب‌آوری رسانه‌ای و جریان‌سازی رسانه‌ای و داشتن روایت اول، از اهداف بسیار مهم است و برای رسیدن به این اهداف راهبردی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند به بازسازی انقلابی در ساختار و نیروی انسانی و مدیریت پیام و رویکرد و راهبردها نیاز است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب رسانه کتاب رسانه سواد رسانه ای مسئولان وارونگی افکار عمومی مسئولان و رسانه ها رسانه های رسمی افکار عمومی رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: «برمودا» در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژندهای سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسؤولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

رییس رسانه ملی با بیان اینکه «برمودا»، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

وی تحول رویکردی و بسط دامنه ساز و کارهای تولیدی مبتنی بر راهبردهای دوره جدید مدیریتی را از جمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی چون «برمودا»، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه گفت: باید از ظرفیت‌های به‌وجودآمده به موقع و به‌جا استفاده کرد و «برمودا» را که روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

کد خبر 6098557 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • پشت پرده حمایت رسانه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • روزگار بروبیای درشکه‌ها | وقتی خیابان‌های در سیطره درشکه‌ها بود
  • سپاهان از کمدین هتاک و پرسپولیس به کمیته اخلاق شکایت می‌کند
  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • عکس‌| خشم سپاهانی‌ها از مجری پرسپولیسی‌؛ او باید عذرخواهی کند!
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • کفتارهای سیاسی بر سر جنازه یک دختر نوجوان | بی‌اخلاقی رسانه‌های بیگانه درباره نیکا شاکرمی