Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،تعاریف متفاوتی از بازی‌های رایانه‌ای یا موبایلی که البته این روز‌ها بسیار رواج پیدا کرده مطرح شده است.

شاید بتوان گفت بازی رایانه‌ای یا بازی کامپیوتری نسخه پیشرفته‌تر همان بازی‌های ویدیویی است که زمانی روی کنسول بازی ویدیویی یا دستگاه آرکید انجام می‌شد و این روز‌ها به رایانه‌های شخصی راه پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از سال ۱۹۸۳ بود که بازی‌های رایانه‌ای در جهان و به‌ویژه اروپا رواج پیدا کرد و از حدود سال ۲۰۰۰ این بازی‌ها به‌صورت دیجیتالی عرضه شدند، به همین منوال سیر تکامل بازی‌های رایانه‌ای ادامه داشت و امروزه شاهد بازی‌های هوشمندی هستیم که بر روی انواع دستگاه‌های دیجیتالی همچون تلفن همراه، تبلت و... قابلیت اجرا دارند.

شیوه عرضه بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی با هم تفاوت دارد، بازی‌های رایانه‌ای از طریق CD یا DVD در بازار عرضه می‌شوند تا افراد بتوانند از این طریق آن‌ها را نصب و استفاده کنند، اما بازی‌های موبایلی از طریق فروشگاه‌های اپلیکیشن یا همان App Store‌ها در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرند.

همین عرضه بازی‌های موبایلی در App Store ها، راحتی شرایط دانلود آن‌ها و پیچیده نبودن اغلب این بازی‌ها باعث شده اقبال بسیاری از سوی مردم نسبت به این بازی‌ها دیده شود.

متأسفانه راحتی دسترسی به بازی‌ها به‌ویژه بازی‌های موبایلی خود باعث به وجود آمدن آسیب در عرصه بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی شده است، چراکه هر فردی در هر رده سنی می‌تواند به هر نوع بازی با هر محتوایی دسترسی داشته باشد، محتوایی که امنیت آن به‌هیچ‌وجه قابل اطمینان نیست.

طبق آخرین آماری که در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اعلام کرده است حداقل ۳۳ میلیون ایرانی دائماً از بازی‌های رایانه‌ای استفاده می‌کنند، البته نباید شرایط پیش آمده به‌واسطه کرونا را نادیده گرفت، بیماری که به دلیل شیوع آن مردم مجبور به استفاده بیش از قبل از گوشی موبایل و اینترنت شدند.

متأسفانه افسارگسیختگی بازی‌های رایانه‌ای به لحاظ محتوی و امنیت به بازی‌های ایرانی نیز سرایت کرده است، در برخی App Store‌های ایرانی نیز رد پای برخی نرم‌افزار‌های نامناسب همچون دوست‌یابی و قمار، عکس‌های مستهجن، نیمه برهنه و... دیده می‌شود.

ترویج مد و مدگرایی بر اساس فرهنگ غربی، اشاعه برخی کلمات نامناسب و دیالوگ‌هایی که اغلب به مسائل جنسی اشاره دارد، نمایش بی‌پرده از آلات و ابزار قمار، شوخی و یا حتی سبک شمردن مسائل دینی و ملی و... ازجمله مواردی هستند که باعث رواج بی‌بندوباری در مخاطبان بازی‌های موبایلی و رایانه‌ای به‌ویژه در کودکان و نوجوانان خواهد شد.

فارغ از اثرات مخرب فرهنگی بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی پول‌های کلانی است که به جیب عده‌ای خاص ریخته می‌شود.

مجلس در سال‌های اخیر تکلیفی برای دولت مشخص کرده است تا عوارض ۱۰ درصدی از بازی‌های وارداتی و اصطلاحاً خارجی دریافت کند، اما این مهم به دلیل نفوذ بازی‌ساز‌های خارجی اجرایی نشده است.

درواقع می‌توان گفت یک رقابت نابرابر بین بازی‌ساز‌های ایرانی و رقبای قدر خارجی آنان در جریان است، که این هم خود به آسیبی دیگر تبدیل شده است.

تمایل خریداران برای خرید بازی‌های آنلاین

یکی از جوانان اهل شهرکرد که مشغول بازی‌های رایانه‌ای بوده و صاحب یک گیم نت است،اظهار کرد: زمان زیادی از روز را صرف بازی‌های رایانه‌ای می‌کنم.

وی افزود: به دلیل عادتی که به انجام بازی‌های رایانه‌ای دارم وقت بسیار کمی برای خانواده‌ام دارم.
این جوان گیمیر شهرکردی ادامه داد: بیشتر مراجعه‌کنندگان برای خرید بازی‌های رایانه‌ای، تمایل به انتخاب بازی‌های آنلاین دارند.

انجام بازی‌های رایانه‌ای خشن خواه ناخواه باعث خشن شدن روحیات فرد می‌شود

وی عنوان کرد: برخی از بازی‌های رایانه‌ای دانلود رایگان است و بعضی از آن‌ها نیز اوریجینال است که خریداری می‌شود.

این صاحب گیم نت در شهرکرد خاطرنشان کرد: انجام بازی‌های رایانه‌ای خشن خواه ناخواه باعث خشن شدن روحیات فرد می‌شود، وضعیت به‌گونه‌ای است که جوانان هر بازی که انجام می‌دهند نمود عملی آن را در دنیای واقعی پیاده می‌کنند، مثلاً اگر در طول روز ماشین‌سواری بازی کرده شب آن را در خیابان‌ها اجرا می‌کنند.

وی اضافه کرد: انجام روزانه بازی‌های کامپیوتری باعث می‌شود روحیه‌های خود ما هم شبیه بازی‌ها شود.

از بازی‌های ایرانی چندان استقبالی نمی‌شود

یکی دیگر از جوانان شهرکردی اظهار کرد: در طول روز زمان‌هایی که کاری نداشته باشم بازی رایانه‌ای انجام می‌دهیم، درواقع زمانی که بیکار باشم پای گیم می‌نشینم.

وی افزود: سعی می‌کنم ابتدا کار‌های روزمره و مهم را انجام دهم بعد به بازی بپردازم به همین دلیل از سوی خانواده با مخالفتی در این خصوص مواجه نیستم.

این جوان ادامه داد: بازی‌هایی را انتخاب می‌کنم که جذاب باشند و اغلب از طریق دوستان و اطرافیانم با آن‌ها آشنا می‌شوم.

وی عنوان کرد: از بازی‌های ایرانی چندان استقبالی نمی‌شود، چون علی‌رغم اینکه کیفیت خوبی دارند، اما در گرافیک کمی ضعیف هستند.

بازی‌های خارجی خشونت بیشتر و سانسور کمتری دارند

این گیمر شهرکردی خاطرنشان کرد: تأثیری که بازی‌های خارجی دارند، بازی‌های ایرانی ندارند، برای مثال بازی‌های خارجی هیجان و خشونت بیشتری دارند، گرافیک بالا و سانسور کمی دارند.

وی اضافه کرد: هر چیزی چه بازی یا حتی یک فیلم می‌تواند اثراتی روی افراد داشته باشد، برای مثال برخی با انجام بازی‌های ماشینی علاقه به خودرو پیدا می‌کنند و سعی می‌کند این موضوع را در واقعیت هم پیاده کند.

این جوان گیمر شهرکردی بیان کرد: بازی‌های خشن نیز به همین صورت است، زمانی که فردی یک بازی خشن انجام می‌دهد بشدت تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد.

فرصت‌ها و تهدید‌های بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی

اصغری روانشناس اظهار کرد: بازی‌های رایانه‌ای یا موبایلی نکات مثبت و منفی زیادی دارد، برخی از بازی‌ها می‌تواند میزان تمرکز و دقت فرد را بالا ببرد.

وی افزود: برخی دیگر از این بازی‌ها به‌ویژه بازی‌های ایرانی می‌تواند در تقویت فرهنگی در افراد همچون دامنه لغات، اطلاعات عمومی و... کمک‌کننده باشد.

این روانشناس ادامه داد: بازی‌های رایانه‌ای اثرات مخرب بسیاری نیز به دنبال دارند، از ضعف بینایی در فرد گرفته تا اثرات روحی و روانی آن‌ها، همچنین اثرپذیری فرد از بازی‌های رایانه‌ای بسیار زیاد است و این بازی‌ها می‌توانند خشم، هیجان و... را بسیار بالا ببرد.

بازی‌های رایانه‌ای با طراحی هدفمند عاملی برای خودکشی هستند

اصغری عنوان کرد: تعدادی از بازی‌های رایانه‌ای مخصوصاً بازی‌هایی که با هدفمندی از سوی طراحان آن‌ها طراحی شده‌اند با القاء افکار منفی می‌تواند زمینه خودکشی را در فرد ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: بازی‌های کامپیوتری همچنین بر اعتماد به نفس افراد تأثیرگذار است و می‌تواند آن را کاهش دهد یا موجب بروز اعتماد به نفس کاذب در فرد شود.

این روانشناس اضافه کرد: یک قسمت بسیار مهم بازی‌های رایانه‌ای بی‌تحرکی و کم‌تحرکی آن‌ها است که باعث افزایش وزن، ایجاد بیش فعالی در کودکان و نوجوانان شده و... می‌شود.

اصغری توصیه کرد: آن‌هایی که می‌خواهند بازی‌های کامپیوتری انجام دهند حتماً برای خود زمان تعیین کنند، چون هیجان و سرگرمی که این بازی‌ها دارند گذر زمان را از یاد فرد می‌برد.

مراقبت محتوایی و امنیتی در فضای مجازی مدت‌ها است مطرح است، این مراقبت باید در عرصه بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی هم وارد شود تا بتوان جلوی ولنگاری فرهنگی در این خصوص که بسیار تهدید کننده است را سد کرد.

در حال حاضر بازی‌های دیجیتالی متولیان بسیاری به خود دیده است و ارگان‌های مختلف دستی بر آتش این بازی‌ها دارند، اما درنهایت به مصداق این ضرب‌المثل رسیدیم که " آشپز که دوتا شد، آش یا شور میشه یا بی‌نمک" امری که این روز‌ها از روز هر روشن‌تر و نمایان‌تر شده است.

کودکان، نوجوانان و جونان روزبه‌روز بیشتر و بیشتر گرفتار دنیای مجازی به‌ویژه بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی می‌شوند و این خود زنگ خطری برای جامعه خواهد بود، گروه‌هایی که علاوه بر آسیب‌های مخرب روحی و روانی به دلیل محتوی نامناسب دچار عوارض جسمی و فیزیکی نیز می‌شوند.

App Store‌هایی همچون گوگل پلی و دیگر اَپ استور‌ها به‌راحتی دانلود هرگونه بازی و نرم و افزار را بدون محدودیت برای همه گروه‌های سنی باز گذاشته‌اند لذا بحث نظارت بر این فضا باز هم مطرح می‌شود.

منبع: جهانبین نیوز
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی رایانه ای بازی آنلاین بازی های رایانه ای و موبایلی بازی های رایانه ای بازی های موبایلی بازی های ایرانی انجام بازی بازی ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن

اضافه وزن مثل یک کابوس، عذاب‌آور است! اغلب کسانی که اضافه وزن دارند، تنها راهکار مقابله با این مشکل را دریافت رژیم غذایی و انجام ورزش‌هایی مثل پیاده‌روی می‌دانند. البته این راهکار، روشی است که برای خیلی‌ها جواب داده، از همین رو تقریباً تمام پزشکان حوزه سلامت و متخصصان تغذیه معتقدند پیاده‌روی روزانه نقش بسیار مهمی در حفظ و بهبود سلامتی دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، پیاده روی منظم مزایای باورنکردنی برای سلامت و تندرستی شما دارد و خبر خوب این است که می‌تواند به شما در حفظ وزن سالم و کنترل و جلوگیری از بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، تقویت استخوان‌ها و عضلات و بهبود خلق و خوی کمک کند.

همچنین بهبود گردش خون، کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و داشتن یک زندگی طولانی‌تر نیز با داشتن یک برنامه ریزی برای پیاده روی منظم میسر است.

در ادامه این گزارش با برخی مزایا و محسنات پیاده روی در تامین سلامت عمومی بدن آشنا می‌شویم؛ البته فقط دانستن این مزایا کافی نیست بلکه مهم قرار دادن پیاده روی در برنامه روزانه زندگی است.

۱۰ مزیت پیاده روی برای بدن

سوزاندن چربی: قدم زدن بیشتر با افزایش میزان متابولیسم بدن، چربی بیشتری را می‌سوزاند و تحقیقات نشان می‌دهد پیاده روی برای از بین بردن چربی شکمی که با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در ارتباط است، بسیار موثر است. در واقع تنها راه موثر برای از بین بردن چربی دور شکم، پیاده روی است.

افزایش سوخت و ساز بدن: پیاده روی با شدت متوسط و برای یک مدت زمان طولانی می‌تواند سوخت و ساز بدن شما را تنظیم کند و در کنترل وزن تاثیر مثبت داشته باشد.

تقویت پاها: پیاده روی برای استخوان‌ها مفید است. تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند و تقریبا یک و نیم کیلومتر در روز پیاده روی دارند، چگالی استخوان‌های کل بدنشان نسبت به زنانی که مسافت‌های کمتری را می‌پیمایند بالاتر است. همچنین پیاده روی برای کاهش سرعت از دست دادن استخوان‌های پا نیز بسیار موثر است.

بهبود فرایند هضم: قدم زدن منظم برای هضم آسان مواد غذایی دستگاه گوارش را تحریک می‌کند و مطالعات نشان داده اند که پیاده روی بخصوص بعد از غذا در هضم زودهنگام آن مفید است. بعلاوه راه رفتن بعد از غذا، خطر بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را نیز کاهش می‌دهد.

کاهش علائم افسردگی: پیاده روی علائم افسردگی را تسکین می‌دهد. ۳۰ دقیقه پیاده روی، ۳ تا ۵ بار در هر هفته به مدت ۱۲ هفته، علائم افسردگی را حدود ۴۷ درصد کاهش می‌دهد.

جذب بهتر ویتامین دی: پیاده روی در طبیعت و در روز‌های آفتابی میزان سنتز ویتامین دی از طریق نور خورشید را افزایش می‌دهد و این روند برای تقویت استخوان‌ها و ندان‌ها ضروری است.

پیشگیری از دیابت نوع ۲: پیاده روی از دیابت نوع دو پیشگیری می‌کند. برنامه‌های پیشگیری از دیابت نشان داده اند که ۱۵۰ دقیقه پیاده روی در طی هفته و کاهش فقط ۷ درصد از وزن بدن (حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم) می‌تواند تا ۵۸ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

خواب بهتر شبانه: اگر مشکل در خواب شبانه دارید، این را بدانید که قدم زدن قبل از خواب به شما در تجربه خواب خوب شبانه کمک می‌کند و آنهم با افزایش اثر ملاتونین، یعنی هورمون خواب طبیعی.

تقویت قلب: پیاده روی قلب شما را نیرومند می‌سازد و، چون نوعی ورزش هوازی به شمار می‌رود، منجر به افزاش ضربان قلب و بهبود گردش خون می‌شود.

خلق و خوی بهتر: پیاده روی باعث افزایش تولید اندروفین، هورمون مرتبط با خلق و خوی بهتر می‌شود.

بهترین زمان برای پیاده‌روی چه زمانی است؟

شب‌ها پیاده‌روی کنیم یا صبح‌ها؟ این سؤال یکی از پرسش‌های پرتکرار در بین افرادی است که پیاده‌روی می‌کنند. عده‌ای شب را انتخاب می‌کنند و عده‌ای صبح را، اما بهترین زمان پیاده روی برای کاهش وزن به‌صورت علمی و استاندارد چه زمانی است؟ پیاده‌روی باعث سوزاندن چربی‌ها، کالری‌ها و در کل افزایش سوخت‌وساز بدن می‌شود. به همین علت بیشتر مواقع بعد از پیاده‌روی احساس گرسنگی به فرد دست می‌دهد.

اولویت افزایش سوخت‌وساز در بیشتر موارد با کالری و خوراکی‌هایی است، خورده‌ایم. برای اینکه بتوانید کاهش وزن داشته باشید باید پیاده‌روی خود را به شکلی برنامه‌ریزی کنید که مستقیماً از چربی‌های اضافه برای سوخت انرژی استفاده شود.

بهترین زمان برای شکل‌گیری این اتفاق، صبح زود در زمان ناشتا است. در این زمان، بدن مدت زیادی است سوخت دریافت نکرده است. دستگاه گوارش استراحت کرده و همه‌چیز برای شروع سوختن چربی‌ها آماده است.

اگر توجه کرده باشید، زمانی که صبح زود فعالیت و پیاده‌روی خود را آغاز می‌کنید، روز را با نشاط و روحیه بهتری آغاز می‌کنید. پیاده‌روی در شب توصیه نمی‌شود، زیرا بدن در طول روز سوخت‌وساز‌های خود را انجام داده است، سه وعده غذا مصرف کرده و پیاده‌روی در این حالت تنها به خستگی فرد اضافه می‌کند.

چقدر پیاده‌روی کنیم تا لاغر شویم؟

در پیاده روی، چند پارامتر برای کاهش وزن بسیار مهم است. یکی از این پارامترها، مدت‌زمان پیاده‌روی است. عده‌ای تصور می‌کنند هرچقدر بیشتر پیاده‌روی کنند، چربی بیشتری می‌سوزانند؛ اما این تفکر تا چه اندازه درست است؟

در ۳۰ دقیقه پیاده‌روی بدن قابلیت سوزاندن چربی قابل‌توجهی را دارد. شاید سوزاندن حجم زیادی از چربی‌ها باعث شود که به وسوسه بیفتید و بخواهید این حجم را با طولانی کردن مدت‌زمان پیاده‌روی افزایش دهید؛ اما صبر کنید. زمانی که در ناشتا شروع به پیاده‌روی می‌کنید نباید بیش از ۴۰ دقیقه این فعالیت را ادامه دهید. طولانی شدن پیاده‌روی در این حالت باعث ایجاد ضعف شدید در شما و تحلیل عضلاتتان می‌شود.

هر چند زمان پیاده‌روی مفید برای افراد مختلف متفاوت است، اما به‌طور معمول بازه زمانی ۳۵ تا ۴۵ دقیقه، بیشترین بازدهی و نتیجه را دارد.

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کمبریج صورت گرفته، در طول هفته ۱۵۰ دقیقه یا دو نیم ساعت پیاده‌روی، مدت‌زمان مطلوبی برای رسیدن به نتایج دلخواه و کاهش وزن است. پیاده روی برای کاهش وزن در زمان صبح را می‌توانید به چند بخش تقسیم کنید و در بین آن استراحت کنید یا به گرم کردن و حرکات کششی مشغول شوید.

بد نیست بدانید بدن انسان در ۱۱ دقیقه اول در حال قندسوزی است و بعد از آن وارد چربی‌سوزی می‌شود. همچنین توقف در حین پیاده‌روی حتی برای چند ثانیه نیز منجر به قطع فرایند چربی‌سوزی در بدن می‌شود و برای شروع چربی‌سوزی باید مجددا سیکل پیاده‌روی آغاز شود؛ بنابراین بهتر است پیاده‌روی منقطع نباشد و حرکات کششی قبل یا بعد از پیاده‌روی انجام شود. فقط در مورد بیمارانی مثل افراد مبتلا دیسک کمر که منع پیاده‌روی دارند، این افراد می‌توانند مثلا ۴۰ دقیقه را به دو یا سه قسمت تقسیم کنند و ورزش خود را انجام دهند.

در پیاده‌روی چه سرعتی داشته باشیم؟

یکی دیگر از پارامتر‌های مهم در پیاده روی برای کاهش وزن و بهبود سلامتی، سرعت پیاده‌روی است. بالا رفتن و پایین آمدن سرعت هر کدام آثار خودشان را دارند. پایین بودن سرعت، اثرگذاری پیاده‌روی را کاهش می‌دهد و باعث درگیر نشدن اعضای مختلف بدن و سرعت نگرفتن سوخت‌وساز می‌شود. سرعت بسیار بالا در پیاده‌روی هم مانند دویدن است که در ضربان و تنفس فرد تأثیرگذار است. بهترین سرعت در پیاده‌روی، کمی آرام‌تر از دویدن است.

در حالت اصولی ابتدا باید از سرعت کم شروع کرده و در عرض چند دقیقه به ۷۰ درصد توان تنفسی خود برسید. به‌نحوی‌که سرعت شما بیشتر از راه رفتن‌های معمولی باشد، اما در پایان باعث کمبود نفس در شما نشود. پس به‌صورتی کلی، روزانه ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده‌روی در زمان صبح ناشتا و با سرعت کمی آرام‌تر از دویدن، بهترین حالت پیاده‌روی برای کاهش وزن و بهبود سلامتی است. در هنگام پیاده‌روی استفاده از کفش‌های مناسب نیز ضرورت دارد.

در پایان اگر از تردمیل استفاده می‌کنید، سرعت را روی حالت متوسط و شیب را هم روی حالت متعادل قرار دهید. ورزش کردن شما روی تردمیل نباید حالت تند یا کند پیدا کند و حین ورزش نیز نباید دچار تعریق یا افزایش شدید ضربان قلب شوید.

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اردبیل
  • خون ما از مردم غزه رنگین تر نیست | ببینید
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • اسب تروجان
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد
  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • دستگیری باند سارقین به عنف در شهر کرمان
  • دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن شهر کرمان
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن