Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشتر بازی‌های رایانه ای و موبایلی که در بازار ایران موجود است، با محتوای خارجی و غیرمتناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی هستند و جای خالی بازی ها با محتوای ایرانی اسلامی که حاوی نکات آموزنده برای فرزندانمان باشد واقعا احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، بازی های رایانه ای یکی از سرگرمی کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان در عصر جدید است، این بازی های مهیج و پر کشش، ساعت ها کودک و نوجوان ما را در مقابل صفحه نمایشگر میخکوب کرده و از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می برد و در این گیر و دار چیزی را به او می آموزد یا چیزی را از او می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازی ها در کنار محاسنش، گاه آثار مخرب روحی و جسمی در کودکان و نوجوانان بر جای می گذارد که با توجه به ظرافت فکر و ذهنشان، جبران آن شاید برای همیشه ناممکن شود.

وظیفه والدین و دست اندرکاران امور فرهنگی باید به استفاده کودکان و نوجوانان از بازی های رایانه ای چه در جامعه چه در خانواده، سمت و سو داده و آنها را به محلی برای پیشرفت و خلاقیت تبدیل کنند تا بتوانند از آثار مخرب این بازی ها بکاهند.

جای خالی بازی های رایانه ای با محتوای ایرانی واقعا احساس می شود

محمدیان یکی از شهروندان بیجاری در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در این روزهای کرونایی که موجب تعطیلی مدارس و کشاندن آموزش ها به فضای مجازی شده است، فرزندان ما بیشتر وقت خود را در گوشی یا کنار لبتاب یا رایانه هستند و با بازی های آنلاین خودشان را سرگرم می کنند.

وی افزود: متاسفانه بیشتر بازی های رایانه ای با محتوای خارجی هستند و جای خالی بازی های رایانه ای با محتوی ایرانی اسلامی که حاوی نکات آموزنده برای فرزندانمان باشد واقعا احساس می شود.

مواجهه مدیران فرهنگی دولت کنونی با بازی های رایانه ای چشمگیر نیست

فاطمه ابراهیم زاده کارشناس امور خانواده بیان داشت: دنیای امروز بچه ها ، با گسترش روز افزون رایانه ای زمین تا آسمان با دهه های گذشته فرق کرده و تغییرات روحی و فرهنگی نسل کودک و نوجوان در سایه ابزار جدید، کاملا نرم و البته سریع اتفاق می افتد.

وی افزود: با نگاهی به انبوه بازی های رایانه ای موجود در بازار در می یابیم که قریب به اتفتق این بازی ها وارداتی است و محصول کشورهای دیگر با فرهنگ های مختلف است.

کارشناس امور خانواده گفت: برای ساخت بازی های رایانه کشورهای غربی به اهدافی که داشتند رسیده اند، اما متاسفانه کشور ما در این زمینه تا کنون به پیشرفت قابل توجهی نرسیده است و شرکت هایی که در این زمینه مشغول فعالیت اند و تولیداتی هم عرضه کرده اند که متاسفانه پاسخگوی نیازهای نسل امروز جامعه نیست و باید برای این امر حیاتی، توسط مسوُولان ذیربط، تدابیری اندیشه شود.

استفاده بی ضابطه مقاطع سنی از بازی های رایانه ای معضلی که نیازمند توجه والدین است

ابراهیم زاده ادامه داد: از سال 1393، تولید بازی های رایانه ای به سمت بازی های موبایلی شیب محسوس داشت که رفته رفاه بیشتر بازار بازی چه در زمینه تولید و چه مصرف، حتی در تبلیغات به سمت بازی های موبایلی رفت.

وی عنوان کرد: استفاده بی ضابطه مقاطع سنی مختلف از این بازی ها معضلی است که در حال حاضر گریبانگیر فرزندان ما شده است، بعنوان مثال یک کودک 8 تا 10 ساله از یک بازی اکشن و خشنونت بار که سراسر آن پر از کشت و کشتار و فجایع غیر قابل تحمل است استفاده می کند.

کارشناس امور خانواده بیان داشت: این گونه استفاده های نابجا و حتی بجای بیش از حد می تواند آسیب های روانی، تربیتی مانند تقویت پرخاشگری و ایجاد روحیه انزوا طلبی در کودکان را زنده کند.

ابراهیم زاده اضافه کرد: تنبل شدن ذهن کودکان و نوجوانان، افت تحصیلی، اعتیادبه بازی های رایانه ای، تاثیر منفی بر روابط خانوادگی و بروز مشکلات جسمی از آثار مخرب بازی های رایانه ای و موبایلی برای کودکان و نوجوانان است.

ساخت بازی های رایانه ای و موبایلی در انحصار کشورهای غربی است

این کارشناس امور خانواده بیان داشت: در حال حاضر کشورهای غربی انحصار ساخت بازی های رایانه ای وموبایلی را در دست گرفته اند و علاوه بر درو کردن پول بچه ها و واریز آن به حساب شرکت های خارجی ، در حال تسخیر فرهنگ و ذهن فرزندان ما هستند که این مهم نیازمند توجه بیشتر والدین و مسوولان فرهنگی برای ساخت بازی های موبایلی و رایانه ای جذاب برای کودکان و نوجوانان است.

عوارض جسمی که بازی های رایانه‌ای و موبایلی به دنبال دارد

ابراهیم زاده با تاکید بر اینکه اعتیاد به بازی های رایانه ای در کنار آثار مخرب روحی ، مشکلات جسمی هم به دنبال دارد ، گفت: مشکلات بینایی، صدمات اسکلتی ، مشکلات پوستی، ایجاد تهوع و سرگیجه خصوصا در کودکانی که صرع دارند از مهمترین عوارض اعتیاد به بازی های رایانه ای و موبایلی است.

وی بیان داشت: از دیگر عوارض جسمانی که به دنبال استفاده بیش از حد رایانه و برنامه های موبایلی به وجود می آید ، چاق شدن کودکان و نوجوانان بعلت کم تحرکی در استفاده بیش از حد از این وسایل است.

بنابراین گزارش، خواسته یا ناخواسته باید بپذیریم که بازی های رایانه ای همانند بسیاری دیگر از پیدها های عصر فناوری و اطلاعات ، به زندگی ما و فرزندانمان راه پیدا کرده است ، لذا والدین و دست اندرکاران امور فرهنگی و آموزشی باید برنامه ریزی صحیح راه را برای استفاده صحیح کودکان و نوجوانان از این بازی ها هموار کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بازی های رایانه ای و موبایلی کارشناس امور خانواده کودکان و نوجوانان جای خالی بازی ها ایرانی اسلامی ساخت بازی ابراهیم زاده بازی ها آثار مخرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان امروز به کار خود پایان می‌دهد و بهترین‌های این جشنواره امروز (سه‌شنبه) معرفی می‌شوند.

محمد صیرفی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری شهرداری منطقه ۱۰ اصفهان و تالار هنر اصفهان با حضور ۱۶ اثر نمایشی در رشته‌های عروسکی، صحنه‌ای و زنده عروسکی روزهای شانزدهم و هفدهم اردیبهشت برگزار شد.

وی افزود: فراخوان این جشنواره آبان ۱۴۰۲ به تمام سازمان‌ها و مراکز فرهنگی هنری استان که در زمینه نمایش در سطح کودک و نوجوان فعالیت دارند، ارسال شد و در این فراخوان ۲۵ گروه کانونی و ۳۹ گروه آزاد شرکت کردند که پس از بازبینی اولیه ۱۶ برتر اثر به مرحله استانی راه یافتند.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان تصریح کرد: پس از داوری آثار توسط داوران استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی امیر شیخ جبلی و منصور قربانی، همچنین منیرالسادات سجادیان بهترین‌های این جشنواره امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ همزمان با اختتامیه این جشنواره معرفی می‌شوند.

صیرفی‌نژاد گفت: از برنامه‌های اجرایی همزمان با جشنواره، کارناوال شادی عروسک‌ها کانون با حمایت شهرداری منطقه ۱۰، تالار هنر و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری بود که در مناطق محروم این منطقه اجرا شد و در این برنامه با اجرای برنامه‌های فرهنگی و مسابقه در محله حصه، روز شادی برای کودکان و نوجوانان این محله رقم زد.

وی اظهار کرد: منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با حمایت مالی از این رویداد فرهنگی و هنری، در نشر و گسترش فعالیت‌های نمایشی و حمایت از استعدادهای کودکان و نوجوانان در رشته‌های نمایشی به اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری کرد.

کد خبر 751326

دیگر خبرها

  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۲۸ هزار زائر ایرانی در حج امسال شرکت می‌کنند
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • ۲۸ هزار زائر ایرانی در حج امسال شرکت می‌کنند
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • ساخت پناهگاه نمادین جوانان فلسطینی با قوطی های کنسرو
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است