Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه رسالت در گزارشی به لزوم افزایش سواد رسانه‌ای برای در امان ماندن از خطرات فضای مجازی پرداخته است که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

بعد از تولد برخی بازی‌های خشن و خطرناک و در عین حال کشنده این سال‌ها که نهنگ آبی آخرین دستاورد آن بود، این روزها خبر از بازی خطرناک دیگری به نام «مومو» است که کودکان را به خودکشی و مرگ تشویق می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار چالش «مومو» آزار و اذیت کودکان و تحریک‌شان به انجام دادن کارهای خطرناک است. عروسک مومو در واقع ژاپنی و یک زن ترسناک است که در پروفایل تماس گیرنده قرار می‌گیرد. کار «مومو» تحریک کردن کودکان به انجام دادن کارهای خطرناک و کشنده است. عملکرد کلی این دسته پروفایل‌ها یا اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، این چالش به این صورت است که گرداننده یکی از پروفایل‌های مومو که لزوما یک پروفایل با یک زبان خاص نیست، پیامی را در فیسبوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی به کودک شما داده و به او می‌گوید که «بیا با هم یه بازی بکنیم.»

این شروع ماجراست و ابتدا تلاش می‌شود که با کودک شما ارتباط برقرار کند. بعد از این‌که «مومو» با کودک شما ارتباط برقرار کرد و کمی بیشتر به او نزدیک شد سمت و سوی فعالیت‌های خود را در جهت ارعاب فرزند و تلاش به انجام اموری خطرناک می‌برد. برای مثال ممکن است با ظاهر ترسناک خود به کودک بگوید، «اگه سرتو نکوبی به دیوار من شب میام تو خوابت و اذیتت می‌کنم.»

البته همان‌طور که اشاره شد این فقط اول کار است و می‌تواند به مراحل خطرناک  وبه خودکشی کردن کودک و یا رساندن آسیب‌های جبران ناپذیر فیزیکی به کودکان برسد. تا به امروز گزارشاتی از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، کانادا، کلمبیا، پاکستان، هند، مکزیک، فیلیپین، بریتانیا، آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی اعلام شده که در آن مومو با کودکان آنجا ارتباط برقرار می کند و تحریک‌شان می کند تا کارهای خطرناکی مثل دیگر آزاری، خودزنی یا خودآزاری و کارهای خطرناک دیگری انجام دهند. لازم است به این مورد اشاره کنیم که فعالیت موموها و پروفایل‌های آن‌ها تنها محدود به فیسبوک نیست و گزارشاتی منتشر شده‌اند که پیام‌های دریافتی از سوی مومو در واتساپ را نیز اعلام کرده‌اند.

در عین حال، در بیشتر کشورهایی که گزارش فعالیت مومو در آن‌ها به گوش رسیده، پلیس و مدارس برای آموزش دادن کودکان و پدر و مادر آن‌ها در استفاده درست از شبکه‌های اجتماعی دست به کار شده‌اند. در واقع آشنا شدن هر چه بیشتر کودکان با این شبکه‌ها از یک سو و تلاش برای نظارت بیشتر و دقیق‌تر والدین از سوی دیگر، می‌تواند راهکار بهتری برای جلوگیری از خطراتی از این دست باشد.

برای آشنایی بیشتر با این موضوع و راه‌های مقابله با آن با مهدی حق وردی، کارشناس بازی‌های رایانه‌ای گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

- چالش «مومو» به اشتباه بازی نام گرفته و به نوعی چالشی مبتنی بر شبکه های اجتماعی است.

- با توجه به این‌که هنوز مشخص نیست این مسئله تا چه اندازه مردم و خانواده های ما را درگیر کرده باشد و پلیس فتا باید در این خصوص اظهار نظر نماید باید عنوان کرد که یکی از دلایل نگرانی خانواده‌ها نسبت به بروز این گونه اتفاقات نبود سواد رسانه‌ای و فضای مجازی است که موجب می‌شود افراد راه های مقابله با این‌گونه چالش‌ها را متوجه نباشند.

- در حال حاضر نزدیک به ۳۲ میلیون کاربر بازی‌های رایانه‌ای در کشور وجود دارد و چیزی در حدود ۹۳ دقیقه در شبانه روز به این بازی ها اختصاص داده می‌شود، بنابراین بخش مهمی از جامعه درگیر این بازی ها هستند و باتوجه به شیوع کرونا نیز این زمان احتمالا افزایش یافته است.

- والدین باید به فرزندان خود در این زمینه آگاهی لازم را داده و از تهدیدات این فضا غافل نشوند. در عین حال متولیان فرهنگی کشور نظیر آموزش و پرورش، مرکز ملی فضای مجازی، بنیاد ملی بازی های رایانه ای و سایر بخش‌های مرتبط نیز باید از وظیفه نظارتی خود غافل نشوند و فضا را برای تولید و تکثیر بازی های نامناسب باز نگذارند.

تحقق شبکه ملی اطلاعات و پلتفرم‌های بومی و بازی‌های دیجیتالی ملی کمک خواهد کرد تا کمتر مورد هجمه و آسیب بازی‌های وارداتی قرار بگیریم و بر این مبنا باید از بنیاد ها و نهادهای خصوصی و استارتاپ فعال در این حوزه حمایت شود تا بتوانیم از این فضا به عنوان فرصت استفاده نماییم و دغدغه های خانواده ها را نیز کاهش دهیم.

هشدار پلیس: دانش‌آموزان و معلمان فقط از شبکه شاد استفاده کنند

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، عمده کاربران مورد تهدید چالش «مومو»، دانش‌آموزانی هستند که طی ماه‌های اخیر به دلیل مجازی‌شدن کلاس‌های درس، زمان بیشتری را در فضای مجازی سپری می‌کنند و کلاس‌های درسی برخی از آن‌ها هم در واتس‌اپ تشکیل می‌شود.

در همین راستا تاکید پلیس فتا این بوده که دانش‌آموزان و معلمان فقط از شبکه شاد برای آموزش استفاده کنند که مطمئن‌ترین و امن‌ترین بستر برای این آموزش مجازی است.

همچنین هموطنان هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سواد رسانه ای کودکان بازی های رایانه ای چالش مومو دانش آموزان شبکه ملی اطلاعات کارهای خطرناک فضای مجازی شبکه ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد

بر اساس ضوابط و قوانین جدید دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، دانشجویان این دانشگاه از عضویت در شبکه‌های مجازی غیرمجاز منع شدند و تشکیل گروه‌های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر نیز منوط به کسب مجوز از دانشگاه شد.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، با توجه به اینکه رسانه‌ها و فضای مجازی ابزاری برای انتقال دانش و آگاهی و مفاهیم انسانی است، لیکن متاسفانه برخی از این فضای به وجود آمده سوء استفاده کرده و ضمن هتک حرمت افراد، مطالب و محتوای بسیار نامناسب در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند که می‌بایست توسط ایجاد کنندگان گروه‌ها و کانال‌ها تحت عنوان ادمین‌ها یا مدیران، کنترل و مراقبت شوند.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تاکید کرد؛ متاسفانه در فضای علمی و فرهنگی این دانشگاه تعدادی از این کانال‌ها در بستر فضای غیر مجاز مجازی فعالیت می‌کنند که انتقادهای فراوانی از سوی دانشجویان، والدین، اساتید و دلسوزان، به معاونت فرهنگی و دانشجویی واصل شده است.

بر این اساس با توجه به اینکه قانون، فصل الخطاب همه فعالیت‌های فردی و اجتماعی است، لذا با استناد به تبصره‌های مواد ۳،۲ و ۷ ماده ۳۲ شیوه‌نامه انضباطی دانشجویی تحت عنوان تخلفات رایانه ای و مجازی بدین وسیله موارد ذیل به جهت اطلاع و اقدام ایفاد می‌ شود.

 با استناد به تبصره ۲ ماده ۳۲ تشکیل گروه‌های مجازی دانشجویی با جمعیت بالای ۱۰۰ نفر، نیاز به مجوز کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دارد.

در حال حاضر هیچ یک از گروه‌های دانشجویی که در بستر فضای مجازی فعال هستند، مجوز قانونی ندارند.

ممنوعیت عضویت در شبکه‌های مجازی غیر مجاز، با استناد به تبصره ۷ ماده ۳۲: هرگونه عضویت با هدف ارتباط و تبادل در شبکه‌ها، نرم‌افزارها و سکوی مجازی گروه‌های غیرقانونی مشمول تنبیهات بندهای ۴ تا ۹(به جز بند ۵) می‌باشد. لذا هر گونه عضویت در کانال‌های غیر مجاز منجر به اعمال تنبیهات طبق شیوه نامه انضباطی خواهد شد.

 از دانشجویان درخواست می‌شود ضمن توجه به مقررات و قوانین از عضویت در کانال‌های غیر مجاز و یا سایر شبکه‌های اجتماعی که فاقد مجوز از کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی هستند، خودداری کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کلید درب‌های فضای مجاز‌ی باید اختیار خودمان باشد
  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • رویداد رسانه‌ای «جام امید» در البرز برگزار می‌شود
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت