Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شاه‌ دزد» یکی از بازی‌های جدید و پرطرفدار تلفن همراه در ایران، موفق شد جایزه بهترین بازی چند نفره در رقابت‌های بین‌المللی بازی‌های موبایلی IMGA (Internatipnal Mobile Gaming Awards) حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا را به‌دست آورد. سوسن صادقی خبرنگار

ایمان گلکار مدیر پروژه بازی شاه دزد است. وی 30 ساله اهل اصفهان که در رشته‌های برنامه‌نویسی و تجارت الکترونیک در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس تحصیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته گلکار، وی از کودکی به بازی‌های کامپیوتری علاقه‌مند بوده و تاکنون بجز شاه دزد بازی‌های پرطرفدار «راهرو» و «پاکت پلنت» را ساخته و روانه بازار کرده است. در پی این موفقیت با ایمان گلکار، مدیر پروژه این بازی به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم که می‌خوانید.
رقابت‌های بین‌المللی بازی‌های موبایلی IMGA حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا چگونه رقابت‌هایی است؟
International Mobile Gaming Awards یا IMGA قدیمی‌ترین مراسم اهدای جوایز بازی‌های مخصوص موبایل است که فعالیت خود را از سال ۲۰۰۴ در قالب رقابت‌های جهانی شروع کرده و تاکنون 14 دوره آن برگزار شده. این مسابقه یکی از رقابت‌های مهمی است که با سنجش کارایی و خلاقیت به کار رفته در بازی‌های موبایلی، سازندگان بازی و سرگرمی را در رقابتی شدید به چالش کشیده و به‌گسترش این صنعت کمک می‌کند. از جمله بازی‌هایی که موفق به کسب این جایزه شده‌اند می‌توان به بازی‌های مطرح Candy Crush Saga و Clash of Clans اشاره کرد. بعد از 10 دوره برگزاری رقابت‌های جهانی، مسابقات IMGA به‌صورت منطقه‌ای نیز برگزار می‌شود و تاکنون 4 دوره از این رقابت‌ها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) برگزار شده است که بازی‌های ایرانی نیز در هر دو رقابت جهانی و منطقه‌ای آن شرکت می‌کنند و در چهارمین دوره رقابت‌های منطقه‌ای منا بازی شاه دزد توانست عنوان برتر بخش مولتی پلیر (بازی چند نفره) را به‌دست آورد.
شاه دزد در رقابت با چند بازی موبایلی توانست عنوان برتر رقابت‌های بین‌المللی بازی‌های موبایلی IMGA را به‌دست آورد؟
فکر می‌کنم 1500 بازی موبایلی در این رقابت‌ها شرکت کردند که 40 بازی به مرحله پایانی راه یافتند و بازی شاه دزد توانست عنوان برتر در بخش بازی چند نفره را به‌دست آورد.
این رقابت‌ها در چند بخش برگزار می‌شود؟
این رقابت‌ها در چند بخش از جمله ویژوال تکست، هنری، بازی چند نفره (مولتی پلیر) و... برگزار شده و جایزه می‌دهند. باید بگویم نکته قابل توجه این است که اکثر 40 بازی راه یافته به مرحله نهایی در بخش مولتی پلیر (بازی چند نفره) نیز نامزد بودند.
آیا تصور می‌کردید جایزه بهترین بازی چندنفره را دریافت کنید؟
حقیقتاً تصور نمی‌کردیم که بتوانیم چنین جایزه معتبری را آن هم در بخش بازی چند نفره به‌دست آوریم. چون رقابت در قسمت بازی چند نفره سنگین بود.
ایده این بازی کی شکل گرفت و ساخت آن را از چه سالی آغاز کردید؟
ایده ساخت این بازی در بهمن ماه سال 96 از یک بازی کامپیوتری به‌نام ULTIMATE CHIKEN HORSE شکل گرفت و از سال 97 شروع به طراحی و ساخت این بازی کردیم. بازی شاه‌ دزد یا Looters یک بازی استراتژیک و چند نفره آنلاین است که در آن بازیکنان با خلاقیت و تلاش، برای ساخت ثروتمندترین قلعه دنیا با یکدیگر رقابت می‌کنند و تنها مدل کلی اش مانند بازی کامپیوتری است و کپی کاری نکرده‌ایم.
این بازی به چه میزان منتشر شده و چه تعداد کاربر فعال دارد؟
در مدت یک سال و نیمی که از ساخت این بازی گذشته ابتدا به‌صورت محدود این بازی را منتشر کردیم و بعد بازخوردهای آنها را گرفته و سه بار آن را توسعه دادیم. سه ماه است که این بازی را به‌صورت رسمی منتشر کرده‌ایم و در این مدت، بازی 150 هزار بار در کافه بازار دانلود شده و 30 هزار کاربر فعال دارد.
آیا دریافت جایزه رقابت‌های بین‌المللی بازی‌های موبایلی IMGA اولین موفقیت این بازی محسوب می‌شود؟
رقابت IMGA اولین مسابقه‌ای نیست که شاه دزد در آن شرکت کرده چرا که در این مدت در چند رقابت‌ مهم جهانی شرکت کرده و به مرحله پایانی راه یافتیم. با ارائه نسخه اولیه، برای اولین بار در سال 2018 در رقابت‌های بازی‌های موبایلی «ایندی پرایز» هند و چین بود به مرحله پایانی راه یافتیم. در سال 2019 نیز در رقابت‌های «ایندی پرایز» لندن به مرحله پایانی راه یافتیم. از سوی دیگر در سال 97 در رقابت‌های «ایران ساخت» نامزد بهترین بازی سال شدیم. در جشنواره «بازی سازان مستقل ایران» نیز در تمام بخش‌ها نامزد بودیم که در نهایت برنده بهترین بازی از دیدگاه هنری در این جشنواره شدیم.
فکر می‌کنید چرا یک بازی ایرانی توانست نظر هیأت داوران را به خود جلب کند؟
به نظرم آنچه باعث شد تا بازی ما نظر هیأت داوران را جلب کند کپی نبودن این بازی از بازی‌های موفق خارجی بود. ویژگی خاص دیگرش هم پلتفرمی بودن آن است به‌طوری که یک گیمر می‌تواند برای خود مرحله دیگری از بازی را بسازد و خلاقیت خود را در این بازی به دیگر گیمرها نمایش دهد و با هم بازی کنند.
آیا این بازی در بین کشورهای دیگر هم شناخته شده است؟
هنوز این بازی در دیگر کشورها شناخته شده نیست چون تاکنون در خارج از کشور این بازی را منتشر نکرده‌ایم. ولی اکنون در حال مذاکره با ناشران خارجی هستیم. البته با توجه به تحریم بودن کشورمان، در زمینه انتشار و جذب ناشر خارجی به مشکل برخورده‌ایم چون باید حساب بانکی داشته باشیم تا انتقال پول صورت بگیرد و باید این موضوع را حل کنیم.
آیا این بازی برای فراتر از مرزها نیز طراحی و ساخته شده است؟
ما از ابتدا این بازی را طوری طراحی و ساخته‌ایم که برای کاربران فراتر از مرزها هم قابل پسند و جذاب باشد و در ساخت آن تنها ذائقه کاربران ایرانی را در نظر نگرفتیم و نگاهی به فراتر از مرزها هم داشتیم و همین موضوع نیز یکی از دلایل موفقیت این بازی در رقابت‌های خارجی است.
برای این بازی چه میزان هزینه کرده‌اید و آیا به سوددهی رسیده‌اید؟
هزینه این بازی مربوط به مکان، حقوق نیروی کار تیم ما که متشکل از طراح بازی (شهره اسماعیلی)، گرافیست انیماتور (حسین ریحانی) و برنامه نویس ( بهرام قلی پور) بوده ولی از آنجایی که تنها سه ماه از انتشار رسمی بازی می‌گذرد هنوز به سوددهی نرسیده‌ایم.
چه اهدافی برای این بازی در نظر گرفته‌اید؟
از آنجایی که بعد از مذاکره با ناشران خارجی با استقبال و بازخوردهای خوبی مواجه شدیم هدف اصلی خود را بعد از توسعه انتشار در خارج از کشور قرار داده‌ایم.
برای اینکه بازی‌های داخلی بتوانند ناشران خارجی را جذب کنند چه عواملی را باید در طراحی و ساخت بازی خود در نظر بگیرند؟
برای اینکه بازی ایرانی در خارج از کشور هم مورد توجه واقع شود باید در طراحی و ساخت آن ذائقه‌های گیمرهای خارج از کشور را نیز در نظر بگیرند و با لوکالیزه کردن بازی باکیفیتی ارائه دهند. بازی‌هایی که هدف خود را کاربران داخل کشور قرار می‌دهند، ناشران خارجی را جذب نمی‌کنند.
بازی سازها با چه مشکلاتی مواجه هستند؟
بازی سازها با مشکلات ریز و درشتی مواجه هستند اما بزرگ‌ترین مشکل اکنون قطع ارتباط با خارج از مرزهای کشور است، چرا که با تعامل دوسویه کیفیت بازی‌ها بالا رفته و محصولات خوبی متولد می‌شود. مشکل بعدی هم نبود نیروی کار ماهر در زمینه مدیریت گیم است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۱۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده شمشیربازان ایران در جایزه بزرگ سئول بسته شد

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فدراسیون شمشیربازی، رقابت‌های شمشیربازی جایزه بزرگ سئول امروز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) با برگزاری دیدار‌های جدول حذفی بخش مردان پیگیری شد.   در این روز از رقابت‌ها علی پاکدامن و محمد رهبری در جدول ۶۴ نفره اصلی به مصاف حریفان خود رفتند. محمد رهبری با قبول شکست در این جدول از دور رقابت‌ها کنار رفت، اما علی پاکدامن با کسب دو برد برابر نمایندگان قزاقستان و ترکیه تا جدول ۱۶ نفره پیش رفت. او در این جدول برابر نماینده مصر تنها با یک اختلاف امتیاز شکست خورد.   عملکرد نمایندگان ایران در روز پایانی رقابت‌های شمشیربازی جایزه بزرگ به این شرح است:    جدول ۶۴ نفره علی پاکدامن ۱۵ – ۲ آرتور سارکیسیان (قزاقستان) محمد رهبری ۷ – ۱۵ توماس مارتینه (فرانسه)    جدول ۳۲ نفره علی پاکدامن ۱۵ – ۷ انور ایلدریم (ترکیه)    جدول ۱۶ نفره علی پاکدامن ۱۴ – ۱۵ ادهم بحقاط (مصر)   محمد فتوحی و فرزاد باهر ارسباران دیگر نمایندگان ایران در این مسابقات بودند. باهر ارسباران در جدول ۱۲۸ نفره و فتوحی در جدول ۶۴ نفره مقدماتی به کار خود پایان دادند.    جایگاه نهایی شمشیربازان ایران در مسابقات جایزه بزرگ سئول به این شرح است: علی پاکدامن: جایگاه ۹ محمد رهبری: ۳۴ محمد فتوحی:۸۶ فرزاد باهر ارسباران: ۱۰۱

دیگر خبرها

  • مهارت شعبده بازی ؛ غیب کردن توپ را یاد بگیرید!
  • ببینید | این گل ستاره ایرانی نامزد دریافت جایزه پوشکاش است؛ عجب گلی!
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • پرونده شمشیربازان ایران در جایزه بزرگ سئول بسته شد
  • پایان کار شمشیربازان ایران درسئول
  • شمشیربازی جایزه بزرگ سئول| پایان کار سابریست‌ها با نهمی پاکدامن
  • کلهر: سرنوشت قهرمانی دست استقلال نیست
  • باید باز هم از اوسمار حمایت کرد