Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزانه شریفی، مدیر پروژه کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال درباره مطالعات و آمارهای موجود در صنعت بازی در ایران، به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آمارهای مرکز تحقیقات، بازی‌های دیجیتال درخصوص تعداد مطالعات داخلی در قالب کتاب، مقاله و پایان‌نامه بسیار کم است و اغلب مطالعات داخلی صورت گرفته در تکرار تحقیقات گذشته یا کپی‌برداری از پژوهش‌های خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روندپژوهی انجام شده در مطالعات داخلی بازی‌های دیجیتال نشان می‌دهد، حجم تحقیقات این حوزه در سال‌های گذشته افزایش یافته اما این روند، همچنان خلاهای اساسی را در حیطه‌های مطالعاتی همچون علوم شناختی، علوم اعصاب، هنر، علوم ارتباطات و مدیریت شاهد هستیم. در حقیقت رویکرد اقتباس دانش و عدم اقتباس نوآوری در مطالعات داخلی حوزه بازی بزرگترین تهدید این موضوع علمی در حال پیشرفت در کشور محسوب می‌شود.

او ادامه داد: به منظور افزایش کیفیت مطالعات داخلی، شبکه‌سازی میان پژوهشگران ایرانی، خارجی و پیوند صنعت با دانشگاه، کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال به عنوان بزرگترین کنفرانس داخلی در زمینه بازی‌های دیجیتال توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به طور سالانه برگزار می‌شود. کنفرانسی که امسال دومین دوره خود را در مقیاس بین المللی و با همکاری دانشگاههای مطرح دنیا در زمینه بازی‌های دیجیتال برگزار می‌کند، به میزبانی دانشگاه صدا و سیما شکل خواهد گرفت. این کنفرانس چهار حوزه اصلی علم شامل علوم انسانی، هنر، علوم پزشکی و فنی مهندسی را پوشش می‌دهد و از این حیث جامعیت خود را همواره حفظ می کند. علاوه بر این، به دلیل پژوهش‌های کم‌اثر و بازی‌های جدی تمرکز اصلی این کنفرانس برای دومین سال پیاپی در خصوص این موضوع است.

مدیر پروژه کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال با اشاره به دوره نخست این کنفرانس درباره کاهش شکاف مطالعاتی داخلی از لحاظ کمی و کیفی، اظهار کرد: برخی از حوزه‌هایی که پیش از این یاد شد، در رکود کامل پژوهشی به سر می‌برند اما کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال بستری برای توجه بیشتر را به این حوزه‌ها فراهم ساخته است البته کماکان تحقیقات فعلی نتوانسته با یافته‌های علمی گذشته، کشور را به اشباع نظری برسانند اما می‌توان امید داشت مقالات این کنفرانس سهم بالایی در تقویت مبانی علمی کشور داشته باشد.

او درباره رویدادهای کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال در دومین دوره خود با حضور ۴۹ عضو کمیته علمی داخلی و خارجی به عنوان هسته اصلی نخبگان کشور در حوزه بازی‌های دیجیتال گفت: در حال فراهم سازی مقدمات برگزاری کنفرانس هستیم. اعضای کمیته علمی داخلی از دانشگاه‌های فعال کشور در زمینه بازی فعال هستند و سهم دانشگاه‌های دولتی همچون علم و صنعت، تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس و دانشگاه آزاد واحد تهران شمال بیش از سایر دانشگاه‌های کشور است. کمیته علمی خارجی این کنفرانس نیز از کشورهای انگلستان، آلمان، ایرلند، مالتا، سنگاپور، کانادا، ایتالیا و سوئد هستند و در این بین اساتید ایرانی دانشگاه‌های خارجی نیز حضور دارند.

به گفته شریفی، مقالات این دوره از کنفرانس برای نخستین بار در کشور، علاوه بر پایگاه‌های داخلی در پایگاه استنادی IEEE نیز نمایه می‌شوند. همت دبیرخانه این کنفرانس برای اخذ مجوزهای لازم جهت نمایه‌سازی مقالات در این پایگاه خارجی، نقش برجسته‌ای در دیده شدن و استناددهی مقالات پژوهشگران ایرانی در سطح دنیا خواهد داشت. این امر همچنین عاملی انگیزشی برای پژوهشگران داخلی خواهد بود که علی‌رغم تحریم‌ها و حتی عدم پذیرش بسیاری از مقالات ایرانیان در ژورنالهای isi، فرصتی برای انعکاس مطالعات خود در دنیا دارند.

او ادامه داد: امسال همچون سال گذشته فضایی را به تکنولوژی‌های مرتبط با صنعت بازی اختصاص داده می‌شود. بسیاری از این تکنولوژی‌ها محصول داخلی بوده و به عنوان دستاورد کارآفرینی پژوهشگران داخلی در زمینه بازی محسوب می‌شوند.

مدیر پروژه کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال افزود: همچنین میزهای تکنولوژی، یکی از فضاهایی خواهد بود که امسال به عنوان یک رویداد افزوده در کنار میزهای تکنولوژی قرار خواهد گرفت. برای بسیاری از پژوهشگران داخلی به ویژه در حوزه بازی، وجود چنین آزمایشگاه‌های ناشناخته بسیار جالب است. این آزمایشگاه‌ها وابسته به دانشگاه‌های کشور بوده و تقریباً همه آنها به همت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهها راه‌اندازی و اداره می‌شوند و تولیدات بازی‌های جدی و تجاری آنها قابل توجه است.

او درباره سخنرانان این کنفرانس گفت: مینهوآ مآ از کشور انگلستان که از پیشگامان مطالعات بازی‌های جدی در دنیا محسوب می‌شود، سخنران کنفرانس است. کنفرانس امسال در تاریخ ۸ و ۹ آذر در دانشگاه صدا و سیما برگزار می‌شود.

کد خبر 4431073 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: بازی رایانه ای ایرانی بازی های رایانه ای اربعین ۹۷ کتاب و کتابخوانی نمایشگاه کتاب فرانکفورت ادبیات نمایشگاه فرانکفورت گردشگری بازار نشر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معرفی کتاب میراث فرهنگی کپی رایت جشنواره مد و لباس مد و لباس فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از دانشگاه محقق اردبیلی، محمد الله‌بخش در نشست با رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تولید جلبک موضوعی دانش‌بنیان است که به دنبال آن هستیم، افزود: بحث پرورش ماهیان خاویاری نیز مطرح شده و در قزل‌اوزن اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حوزه شیلات فرصت فراهم شده تا همکاری خوبی در زمینه مطالعات پروژه‌‍ها با دانشگاه محقق اردبیلی داشته باشیم، بر لزوم استفاده از توانمندی‌های دانشگاه محقق اردبیلی در مطالعات پروژه‌های شیلات استان اردبیل تاکید کرد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی هم در این نشست با اشاره به اقدامات دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص راه‌اندازی رشته شیلات در این دانشگاه گفت: به دنبال جذب اعضای هیات علمی در این حوزه هستیم.
اسماعیل چمنی در ادامه کمک به توسعه شیلات استان را بسیار بااهمیت برای دانشگاه عنوان کرد و افزود: در همین راستا همکاران توانمند ما در حوزه پرورش زالو و جلبک می‌توانند کمک حال شیلات باشند، در عین حال شیلات می‌تواند از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه استفاده کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه جذب اعضای هیات علمی در حوزه شیلات بسیار مهم است، گفت: دغدغه اصلی ما در دانشگاه ارتباط با دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی است.
جبرائیل رزمجو با بیان اینکه این ارتباط هر چه قوی باشد به نفع دانشگاه، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی خواهد بود، افزود: این ارتباط باعث به حداقل رسیدن مشکلات دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی شده و زمینه پیشرفت استان را فراهم خواهد کرد.
اردبیل استانی غیرساحلی بوده ولی دارای منابع آبی و استعداد‌های بالقوه کشاورزی و آبزی پروری است. بیش از ۳۰۰ واحد مزرعه و ۴۰۰ استخر پرورش ماهی در استان اردبیل فعال بوده و چند سد معیشتی نیز در این زمینه بهره برداری شده است.
۱۷۱ مورد قنات، ۴۵ سد، پنج هزار و ۳۰۰ چاه و یک هزار و ۶۳۶ چشمه در استان اردبیل وجود دارد که می‌تواند نوید بخش افزایش تولیدات در بخش شیلات باشد.

دیگر خبرها

  • قتل کارتن‌خواب‌ طرد شده در پاتوق معتادان نظام‌آباد
  • معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • اعطای وام به کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
  • اخبار پرسپولیس نقل و انتقالات زمستانی و بازی ترابی
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل